Llengua - Secció Filolņgica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «reconnectar»

Cerca el terme al Termcat

1 de 8 de 8 termes 

reconnectar v. intr.

El perfil dels sis precandidats permet identificar alguns dels problemes que haurą de superar el partit si vol *reconnectar* amb la societat.

Avui - 24/5/2010

reconnectar v. tr

Els sis reactors de Fukushima 1 ja han estat *reconnectats* a la xarxa elčctrica.

El Periódico (catalą) - 23/3/2011

reconnectar v. tr

Les empreses, igual que els partits, han de sortir de les seves seus corporatives i obrir-se a les xarxes socials si volen revitalitzar-se, *reconnectar-se* i redescobrir les raons i els arguments dels nous consumidors.

El Periódico (catalą) - 13/4/2011

reconnectar v. tr

Que ara toca treballar per *reconnectar* amb la societat espanyola i, en concret, amb els quatre milions i mig de votants que van perdre el 20 de novembre passat.

El Periódico (catalą) - 3/4/2012

reconnectar v. tr

Aquestes fonts han aclarit que l'incendi ha obligat a desconnectar un generador per motius de seguretat, mentre que un altre s'ha desconnectat per efecte del foc i la companyia elčctrica l'ha *reconnectat* automąticament seguint les instruccions dels tčcn

El Periódico (catalą) - 23/7/2012

reconnectar v. tr

Jo, en canvi, crec que han de servir per seguir avanēant en els canvis que la societat demana als partits i al PSC en particular, *reconnectant* amb la ciutadania.

El Periódico (catalą) - 23/6/2013

reconnectar v. tr

El Tribunal Supremva anul·lar les concessions de TDT, l’ERO de RTVV és als tribunals i, a més, no gosa *reconnectar* TV3

El Temps - 29/7/2013

reconnectar v. tr

Allą, entre cocoters i platges, va recuperar forces i *va reconnectar* amb la natura.

Diari ARA - 3/1/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa