Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «red devil»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

red devil m.

El segon i el tercer, dues rematades de cap de Rooney, el golejador dels *red devils*, a la segona part.

Avui - 17/2/2010

red devil m.

El Bayern i el United van acabar jugant aquella mítica final al Camp Nou, amb glòria per als *red devils* amb gols de Solskjaer i Sheringham en el temps afegit.

Avui - 13/4/2013

red devil m.

Ara, com ha confirmat David Moyes, el nou entrenador dels *red devils*, el club anglès ha posat sobre la taula una segona oferta, obsessionat com està a reclutar-lo per a la Premier i, sobretot, per potenciar el seu centre del camp.

El Periódico (català) - 23/7/2013

red devil m.

Però el nefast inici de Lliga dels *red devils* ha portat Van Gaal a demanar un nou esforç econòmic als propietaris del club i a persuadir Falcao que a Old Trafford podrà seguir guanyant diners (té una fitxa de 12 milions anuals) i, molt aviat, també títols.

El Periódico (català) - 3/9/2014

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa