Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «redactat»

Cerca el terme al Termcat

1 de 7 de 7 termes 

redactat m.

Mentrestant, ICV-EUiA va presentar ahir el seu propi *redactat* de declaració de sobirania.

El Periódico (català) - 14/1/2013

redactat m.

El *redactat* no és meu sinó que pertany a autors tan diversos com Josep Fontana, Paul Krugmann, Anton Costas o Alexis Tsipras.

El triangle - 31/5/2013

redactat m.

El *redactat* cada cop més definitiu de la Llei de mútues (i que en poques setmanes pot entrar definitivament en vigor) no deixa lloc a cap dubte.

Catalunya - 1/1/2015

redactat m.

Certament, el paper de l'executiu en els processos judicials contra activitstes era un dels elements que hi havia damunt la taula durant les negociaciones i n'havia aparegut una referència en la primera proposta de pla de xoc de Junts pel Sí, tot i que va

Diari ARA - 18/1/2016

redactat m.

La derrota és més simbòlica que efectiva -la llei s'haurà de negociar en comissió i té escasses opcions de prosperar amb el *redactat* inicial-, però va servir als partits de l'oposició per presumir d'haver obert una primera esquerda en el pacte entre ind

Diari ARA - 3/3/2016

redactat m.

Iglesias va escriure a les xarxes la proclama "Defensar la bellesa" en la qual deia que només ells disposen del tresor de la il·lusió per la bellesa del que s'està construint, en un *redactat* més pròxim a Corín Tellado que a Umberto Eco.

La Vanguardia - 18/3/2016

redactat m.

Ahir ja es demanava als ponents "valentia" per afrontar el *redactat* d'una llei integral que sigui universal.

El Punt - 1/6/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa