Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «redirigir»

Cerca el terme al Termcat

1 de 11 de 11 termes 

redirigir v. tr

Els camions poden tornar a transitar per l'AP-7 a la Jonquera, però són *redirigits* cap a territori francès.

Avui - 9/1/2010

redirigir v. tr

Per això, l'Asun creu que ara és el moment idoni perquè es *redirigeixi*, des de la universitat, aquesta carrera tècnica.

Avui - 3/6/2012

redirigir v. tr

La resta de treballadors que partiren cap a Dubai podrien ser *redirigits* des d'allà cap als seus països d'origen o bé quedar allotjats en hotels fins que puguin tornar a Algèria.

Diari de Balears - 19/1/2013

redirigir v. tr

Aquest dilluns a la tarda ha deixat de *redirigir* a l'apartat de 'La transmissió d'en Puyal' de la web de Catalunya Ràdio.

Diari ARA - 23/4/2013

redirigir v. tr

De manera que les queixes d'una zona concreta es *redirigeixen* al regidor que és responsable del lloc.

El Periódico (català) - 23/6/2013

redirigir v. tr

Tots els banners poden estar *redirigits* a una altra adreça web per tal de mostrar més informació referent al que l'anunciant vol mostrar.

El Periòdic - 25/6/2013

redirigir v. tr

Ja ho va fer a principis del 2012 i va aconseguir que es *redirigissin* 16.000 milions d'euros d'ajudes europees a l'ocupació juvenil.

Diari ARA - 3/7/2013

redirigir v. tr

La base del pensament és fonamental per *redirigir* el camí de l'homo que s'autodetermina doblement savi i aquest passa per reemplaçar el pensament antropocèntric pel biocèntric.

BIOECO ACTUAL - 1/1/2015

redirigir v. tr

El Partit Socialdemò­crata+Verds+Iniciativa Ciutadana+Independents (PS+Verds+IC+I) creu que cal *redirigir* les formacions ocupacionals que ofereix el Servei d’Ocupació cap a sectors econòmics que poden ser creadors de llocs de treball en el futur, avança

Diari Bondia - 19/2/2015

redirigir v. tr

Tot plegat *ha redirigit* tots els fluxos migratoris procedents de l'est.

La Vanguardia - 27/4/2015

redirigir v. tr

I, d’altra banda, potser serveix per *redirigir* una carrera que aquests darrers anys portava una perillosa deriva de personatges excessius, col∙locats sempre al límit de la credibilitat, des de l’improbable maquillatge que el va convertir en J. Edg

La Vanguardia - 1/3/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa