Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «redissenyar»

Cerca el terme al Termcat

1 de 16 de 16 termes 

redissenyar v. tr

El candidat de CiU també va assegurar que si s'aplica aquesta formula a Barcelona no caldrà *redissenyar* jurídicament l'estructura del Patronat Municipal de l'Habitatge, que es podria aplicar al Raval o la Marina del Prat del Vermell.

Avui - 3/3/2011

redissenyar v. tr

Concretament, de l'escot de l'espia, que va ser *redissenyat*.

Avui - 13/5/2011

redissenyar v. tr

Al mercat del Clot, un dels que han estat més ben *redissenyats* de la ciutat -ple d'un potencial que és suma de cases baixes de barri obrer i d'edificis nous d'audaç disseny.

El Periódico (català) - 13/5/2011

redissenyar v. tr

A més d'instal·lar-hi un ascensor, *redissenyar* l'evacuació d'aigües i el sistema integral de les instal·lacions, de la climatització i de les comunicacions.

El Periódico (català) - 23/6/2012

redissenyar v. tr

El col·lectiu ha entregat al consistori dotze propostes per *redissenyar* la fisonomia de les seves parades, i que han estat elaborades per estudiants d'arquitectura i disseny, sota la tutela de l'Agència de Suport a l'Arquitectura de Barcelona.

Avui - 13/7/2012

redissenyar v. tr

També el popular programa de comunicació Skype ha llançat la seva versió 6.0, *redissenyada* i amb set noves llengües, entre les quals hi ha el català.

El Periódico (català) - 3/11/2012

redissenyar v. tr

El líder dels socialistes ha insistit en la necessitat de seguir el calendari natural dels fets: primer *redissenyar* el projecte polític i després parlar dels noms per a les eleccions.

El Periódico (català) - 13/1/2013

redissenyar v. tr

Si de cas, l'Ajuntament treballa amb la idea de *redissenyar* alguna escola de primària que es buidi al districte per reconvertir-la en institut.

El Poblenou - 1/3/2013

redissenyar v. tr

Ramírez ja va avançar durant la darrera campanya electoral -va ser reelegit com a rector el novembre passat- la seva intenció de *redissenyar* el mapa de titulacions.

Avui - 23/3/2013

redissenyar v. tr

El servei de fotografia Flickr s'ha *redissenyat* i ofereix emmagatzematge gratuït d'1 terabyte a cada usuari amb l'objectiu que puguin compartir imatges a tota resolució.

El Periódico (català) - 23/5/2013

redissenyar v. tr

La de Sant Martí ofereix un recorregut per una ciutat *redissenyada* els últims anys, que inclou l'edifici de Gas Natural, a la Barceloneta, el port i la Vila Olímpica, la zona del Fòrum, la torre Agbar o el districte tecnològic 22@, i acaba a tocar de Glòries, a la zona de l'Auditori, el TNC i el nou mercat dels Encants.

Avui - 13/5/2014

redissenyar v. tr

Després de la segona guerra mundial, els aliats van *redissenyar* les fronteres de Polònia a la Conferència de Postdam del 1945, de manera que el país va quedar desplaçat cap a l'oest.

El Periódico (català) - 23/10/2014

redissenyar v. tr

El Barça *redissenya* la història: el projecte per al segon uniforme recupera la fórmula quadribarrada, però solament a la part posterior.

El Periódico (català) - 3/12/2014

redissenyar v. tr

Les eleccions municipals i autonòmiques *redissenyen* el mapa polític espanyol.

Ara Andorra - 25/5/2015

redissenyar v. tr

El que va ser president de l’antiga Txecoslovàquia, primer, i de la República Txeca, després, li va encomanar el projecte de *redissenyar* l’interiorisme de la residència oficial, el Castell de Praga.

La Vanguardia - 3/3/2016

redissenyar v. tr

Finalment va haver de crear l'aplicació mòbil -que *redissenya* constantment- i ara li arriba la competència de les aplicacions per trobar feina des del mòbil, que s'aprofiten que el mercat laboral s'està globalitzant, precaritzant i individualitzant a ma

Diari ARA - 19/6/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa