Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «saltar»

Cerca el terme al Termcat

1 de 3 de 3 termes 

saltar v. intr.

En una entrevista a El Correo, el lehendakari, Patxi López, va titllar d'indignants algunes de les teories que l'acusen de liderar, la setmana passada, una conspiració per frenar Chacón i que va estar a punt de fer *saltar* el president del govern espanyo

Diari ARA - 30/5/2011

saltar v. intr.

Ara que Spielberg i Daniel Day Lewis estan a punt de *saltar* a les alfombres vermelles dels Oscars amb el seu biopic d'Abraham Lincoln, em vénen a la memòria alguns referents.

El Periódico (català) - 14/1/2013

saltar v. intr.

Els grans grups de comunicació han *saltat* alhora titllant-lo d'un intent de Brusel·les per controlar els mitjans quan, en realitat, és un conjunt de normes per evitar la manipulació.

El triangle - 8/2/2013

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa