Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «salvapantalles»

Cerca el terme al Termcat

1 de 3 de 3 termes 

salvapantalles m.

Els empleats reben els comunicats, notícies, enquestes i notificacions de tota mena directament als seus ordinadors, ja sigui mitjançant alertes o *salvapantalles* que emeten els missatges de la firma.

Avui - 10/7/2010

salvapantalles m.

Un descobriment interessant si tens una feina estressant i no saps quin *salvapantalles* fer servir.

Diari ARA - 29/3/2016

salvapantalles m.

Sí, hi ha pantalles de vídeo –amb efectes que semblen de *salvapantalles*, tot sigui dit–, però tot està tan atapeït que recorda el mercat del poble, on les parades s'amunteguen en aparent caos.

El País - 28/11/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa