Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «sanfermines»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

sanfermines m. pl.

Sis corredors han estat traslladats fins al Complex Hospitalari de Navarra per diferents lesions després del sisè encierro dels *sanfermines*, encara que cap d'ells ha estat banyegat.

El Periódico (català) - 13/7/2012

sanfermines m. pl.

Aquest any en els *sanfermines* s'han vist dues imatges que es repeteixen en els últims temps, però en aquesta ocasió amb una irrupció explosiva.

Diari ARA - 13/7/2013

sanfermines m. pl.

Alarma pels atacs i vexacions que pateixen les dones als *sanfermines*: els homes despullen i grapegen noies, en uns casos amb el seu consentiment, però d'altres a la força.

El Periódico (català) - 13/7/2013

sanfermines m. pl.

Mentre al metro de Londres hi trobaven una gateta perduda d'unes quatre setmanes d'edat, plena de greixos propis de les vies fèrries, en un país dit España, amb ñ, se celebrava una cosa tan inaudita, des del meu punt de vista, com els *sanfermines*.

El Temps - 9/8/2013

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa