Observatori de neologia Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ
Heu cercat els termes que comencen per «slow food» Cerca el terme al Termcat 1 de 5 de 5 termes
slow food m. |
A la revista Tot Girona, el periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós hi exposava fa mig any que vostè feia *slow food* amb un matís japonès o americà.
Avui - 3/11/2014
|
slow food adj. |
Els seus responsables el plantegen com una proposta *slow food* per a amants dels productes de qualitat i saludables.
Diari ARA - 18/1/2016
|
slow food m. |
Hi trobareu productes amb certificat ecològic i de proximitat, que segueix la filosofia *slow food* i té opcions sense gluten.
La Vanguardia - 22/4/2016
|
slow food m. |
A què responen, doncs, tots els moviments a favor de la lentitud - l'*slow food*, el downshifting, l'educació lenta, la curació lenta...-, si no és a una reacció de defensa davant de l'experiència de l'acceleració i l'escassetat de temps?
La Vanguardia - 8/6/2016
|
slow food m. |
Chiara Bombardi, secretària de Slow Food Barcelona, descriu el mercat com a "didàctic", un lloc on la gent podrà aprendre sobre els aliments i abordar aspectes essencials sobre les ètiques de l'*slow food*, com la sostenibilitat, l'ecologisme i el localis
La Vanguardia - 11/10/2016
|
|