Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «swinger»

Cerca el terme al Termcat

1 de 3 de 3 termes 

swinger m. i f.

Es pot parlar perfectament dels love hotels —hotels per hores— o de les hosters —acompanyants que fan veure els clients d'un bar—, però tot el món dels *swingers* —intercanvi de parelles— o el del sadomasoquisme són inaudits per a la majoria de la poblaci

Avui - 29/7/2011

swinger m.

Els *swingers* són, sens dubte, el clar exemple: posseeixen una parella estable, però com que els dos membres de la relació senten atracció per altres persones, es permeten mantenir trobades extramatrimonials.

La Vanguardia - 16/8/2014

swinger m. i f.

En les seves novel·les aborda la tempestuosa relació passional entre Judith i el seu cap, Eric Zimmerman, amb moltes fantasies sexuals, erotisme i històries de *swingers*(intercanvi de parelles).

La Vanguardia - 3/5/2015

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa