Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «taca-taca»

Cerca el terme al Termcat

1 de 7 de 7 termes 

taca-taca m.

Despres de veure la rèplica de Jack Skellington, la figureta de John Lennon, i fins i tot aquelles àvies que fan carreres amb el *taca-taca*, què més podien treure?

Diari ARA - 12/1/2011

taca-taca m.

Els bastoners es van presentar a La Sala amb bastons, *taca-taques* i cadires de rodes.

Diari de Vilanova - 25/2/2011

taca-taca m.

Trepitjant-los el *taca-taca*, en el rànquing també hi figuren els ja traspassats Charles Chaplin (el seu vuitè plançó va arribar quan en tenia 73), Jacques Cousteau i Iàssir Arafat, empatats als 72; Pablo Picasso, als 68, i Luciano Pavarotti, que va deix

El Periódico (català) - 30/4/2012

taca-taca m.

A la Tia Adelina sí li agraden les falles. De fet, amb el seu *taca-taca* va a veure totes les del poble. Espaiet, això sí, que unes cames de més de vuitanta anys i tan castigades pels temps de guerra i postguerra no donen per a molt.

Avui - 17/3/2013

taca-taca m.

Dit això, Ribes abandona la Boqueria en direcció al Gòtic usant el seu carro com una mena de *taca-taca* i d'eina per fer-se pas entre turistes.

El Periódico (català) - 4/6/2013

taca-taca m.

El problema de la seva penitència és que caminaven molt a poc a poc, a un ritme cargolenc de *taca-taca*.

Time Out Barcelona - 29/10/2014

taca-taca m.

Està estructurada amb tanta cura que una peça aguanta l’altra, cosa que significa una direcció tan original com equilibrada, amb tres cadires de tisora com a única crossa dramàtica, que es van mutant increïblement en els més diversos objectes, des d’un *t

Diari ARA - 8/2/2015

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa