Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «tacticista»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

tacticista adj.

Per ell, seria una "maniobra *tacticista* més" del PSC obrir de nou la ponència un cop fracassada.

Avui - 13/2/2010

tacticista adj.

Tenen davant seu la possibilitat -i el deure històric- de remuntar, perquè aquest país no pot continuar eternament al caire de l'abisme institucional provocat pels moviments *tacticistes* dels partits de govern als quals ens van acostumar els anteriors in

El Periódico (català) - 23/3/2011

tacticista adj.

A l'altre extrem hi tenim una visió de la política que respon al màrqueting eminentment *tacticista*, que es limita a administrar les pors de la societat.

El Periódico (català) - 6/6/2011

tacticista adj.

Com el gos de l'hortolà, Rajoy ni menjava ni deixava menjar, en una mostra d'irresponsabilitat *tacticista* indigna d'algú que ha exercit com a president del Govern central.

El País - 3/2/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa