Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «talk show»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

talk show m.

La comèdia trasllada a un dels primers *talk show* dels EUA, al París de la Nouvelle Vague, a l'Espanya de la transició i a Port Lligat, i alterna els jocs de llums i les projeccions d'anuncis d'època amb la interpretació.

Time Out Teatre - 1/6/2012

talk show m.

Berlusconi, en un *talk show* televisiu, divendres.

El Periódico (català) - 14/1/2013

talk show m.

És un intent de fondre gèneres televisius (*talk show*, reality show, game show...), però donada la velocitat que hi imprimeixen és un vist i no vist.

El Periódico (català) - 16/6/2015

talk show m.

Volen ser graciosos a cada rèplica com si fossin en un *talk show* o a 'El club de la comèdia', tot ho volen desconstruir i es fan molt antipàtics.

Diari ARA - 7/10/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa