Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «tallafoc»

Cerca el terme al Termcat

1 de 6 de 6 termes 

tallafoc m.

Lagarde vol que Europa estableixi uns *tallafocs* enormes -diners disponibles per mantenir els preus dels préstecs a nivells sostenibles- capaços de dissuadir possibles especuladors.

Diari ARA - 19/3/2012

tallafoc m.

La majoria d'alts dirigents europeus mantenen que no desitgen arribar a aquesta situació, tot i que ja tenen constituïts diferents *tallafocs* des dels moments més greus de la crisi.

Diari ARA - 28/4/2015

tallafoc m.

Al no separar-se d’Iñaki, Cristina assumeix la seva sort però el *tallafoc* per a la institució passaria ara per la renúncia als seus drets dinàstics (és la sisena en la línia successòria), cosa que Felip no pot forçar si no és per un canvi a la Constituc

El Periódico (català) - 16/6/2015

tallafocs m.

Es confia, doncs, que el jutjat de Palma donarà per bona l'estratègia de defensa dissenyada el passat Nadal en les trobades secretes entre Urdangarin i el rei, segons la qual l'expresident de l'Institut Nóos acceptaria el sacrifici de cap de turc i de *ta

El Triangle - 1/3/2013

tallafocs m.

Més enllà de l'espectacle judicial i mediàtic, Iñaki Urdangarin és el *tallafocs* de la institució monàrquica, màxima responsable del putiferi regnant a la pell de brau.

El triangle - 31/5/2013

tallafocs m.

Les mesures de suport que proporciona el Banc Central Europeu amb les seves compres de deute sobirà han servit fins ara com a *tallafocs*.

La Vanguardia - 9/2/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa