Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «tutorial»

Cerca el terme al Termcat

1 de 7 de 7 termes 

tutorial m.

Qui vulgui saber més sobre la tècnica, té a la seva disposició la web del mateix Keroppy -amb una galeria no apta per a estómacs sensibles-, múltiples *tutorials* a Youtube i el pròxim documental del National.

El Periódico (català) - 3/10/2012

tutorial m.

Per tant, desenvolupem paquets, programes que són fàcils d'usar i per als quals oferim *tutorials*.

El·lipse - 1/3/2013

tutorial m.

És una gran base de dades de *tutorials*, vídeos i material d'internet.

El Periódico (català) - 23/3/2013

tutorial adj.

Veure el vídeo *tutorial* de l'assessor energètic.

El Temps - 9/8/2013

tutorial m.

El Carnestoltes ha arribat en plena crisi i, amb aquesta, la necessitat imperiosa de trobar disfressa a un preu raonable; el món 2.0 presenta un ampli ventall de *tutorials* i idees per a tots aquells que optin per estalviar-se els 30 euros que els costaria comprar-la en una botiga especialitzada.

Avui - 3/3/2014

tutorial m.

Parla amb la seguretat del fruiter que distingeix un meló madur d'un que sembla un cogombre, que encara que hi ha *tutorials* a Youtube sobre com assolir aquest grau de coneixement, sembla indubtable que és un do.

El Periódico (català) - 3/3/2016

tutorial m.

A la nostra web hi trobareu tots els continguts dels darrers 6 anys: escapades, recomanacions de llibres, webs i apps, *tutorials* de scrapbook, fondant i escas, receptes...

Kids - 1/7/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa