Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «tweed»

Cerca el terme al Termcat

1 de 3 de 3 termes 

tweed m.

Simons ha interpretat els *tweeds* de Dior, dels vestits grisos i vestits sense tirants, actualitzant el model amb una línia més geomètrica.

Diari ARA - 15/7/2012

tweed m.

El *tweed*, original d’Escòcia i semblant al xeviot però de textura més ferma i ajustada, és un 'hit' entre els homes més elegants als països anglosaxons, però només en mans de Chanel ha arribat a ser un teixit sofisticat i femení.

Diari ARA - 16/2/2014

tweed m.

Sorprèn trobar imatges fragmentades, amb punts de vista curiosos o perspectives en diagonal, com retrata una model amb conjunt de *tweed* Ramón Batlles, que també fa fotos a la platja de roba molt més agosarada que la que veurem els conservadors anys post

Avui - 3/1/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa