Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «ultrafons»

Cerca el terme al Termcat

1 de 3 de 3 termes 

ultrafons m.

La mort, diumenge passat, d'una participant de la carrera d'*ultrafons* Cavalls del Vent planteja no només de nou el debat sobre l'adequat control mèdic dels que practiquen esport de forma amateur, sinó el de la creixent recerca de nous límits en activita

El Periódico (català) - 3/10/2012

ultrafons m.

És corredora d'*ultrafons* des de fa sis anys, però l'esport ha estat sempre present a la seva vida.

Diari ARA - 3/6/2013

ultrafons m.

Quan no compra o ven accions, corre, va en bicicleta, neda -és un habitual a les proves més exigents d'*ultrafons*-, escriu a les xarxes socials- té 213.000 seguidors a Twitter-, treu al mercat un nou llibre o exerceix de coach empresarial i esportiu.

Món Universitari - 1/1/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa