Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «vuitmil»

Cerca el terme al Termcat

1 de 8 de 8 termes 

vuitmil m.

Al costat dels muntanyencs i altres integrants de l'equip de TVE, ha pujat a l'Annapurna Joao García, el primer portuguès que aconsegueix els 14 *vuitmils*.

El Periódico (català) - 18/4/2010

vuitmil m.

La Bíblia és un dels 14 *vuitmils* de la il·lustració.

El Periódico (català) - 2/1/2011

vuitmil m.

La muntanyenca basca, Edurne Pasaban, s'ha convertit en la primera dona que aconsegueix escalar tots els *vuitmils* del món després de coronar el Shisha Pngma (Tibet) el maig del 2010.

El Periódico (català) - 2/2/2011

vuitmil m.

L'alpinista basca, després de convertir-se en la primera dona a pujar als 14 *vuitmils* del planeta, ha obert una nova etapa de la seva carrera professional a través d'una agència de viatges i aventures.

El Periódico (català) - 3/1/2013

vuitmil m.

Per pujar *vuitmils* la bici era una bona forma d'entrenar-me.

El Periódico (català) - 3/2/2013

vuitmil m.

L'alpinista avilès afronta un dels tres esculls que li falten per convertir-se en l'home més veterà d'escalar els 14 *vuitmils*.

El Periódico (català) - 23/2/2013

vuitmil m.

Benantxio Irureta, el primer basc que va escalar un *vuitmil*, mor en aquest tram després de coronar l'Aneto.

El Periódico (català) - 13/5/2013

vuitmil m.

Vinculat des de fa anys a aquest esport, posseïa un ampli currículum, amb més d'un miler de muntanyes aconseguides en els cinc continents, i 8 dels 14 *vuitmils*, entre els quals Gasherbrum II, Cho Oyu, Broad Peak, Manaslu, Lhotse o Dhaulagiri, però amb una especial devoció per l'Himàlaia.

Diari ARA - 30/7/2014

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa