Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «warm up»

Cerca el terme al Termcat

1 de 3 de 3 termes 

warm up m.

Finalment, als 125 cc, setè temps per a un Viñales amb problemes de posada al punt i que avui, al *warm up*, s'haurà d'espavilar si vol ser al davant.

Avui - 3/7/2011

warm up m.

Rossi va dir: tant de bo no plogui; si no plou i sent la moto en el *warm up* [assaig matinal], ho intentarà.

El Periódico (català) - 1/7/2013

warm up m.

Amb problemes d'adherència des dels primers instants de la cursa i sense tenir la moto a punt –una caiguda al *warm up* el va deixar sense poder provar els canvis fets–, el pilot de Granollers va veure's condemnat a lluitar per un vuitè lloc.

Avui - 3/9/2013

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa