Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «win-win»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

win-win m.

Avui però, veiem com, dia a dia, a cop d'eurobaròmetre, creix la desil·lusió i la desconfinça envers la UE, com els seus valors es mostren opacs i com aquella intel·ligència del *win-win*, en què tothom sortia guanyant, està desapareixent.

El Periódico (català) - 23/3/2013

win-win m.

[...] convergeix al final amb la dialèctica positiva del *win-win* (guanyar- guanyar) que conjuga Mas [...]

La Vanguardia - 16/1/2015

win-win m.

[...] convergeix al final amb la dialèctica positiva del *win-win* (guanyar- guanyar) que conjuga Mas [...]

La Vanguardia - 16/1/2015

win-win m.

A cavall d'aquest *win-win*, Donald Trump ha acaparat pàgines de diaris i hores de televisió de mig món, una notorietat caiguda del cel per algú que vulgui tenir opcions de guanyar la llarga i caríssima cursa cap a la Casa Blanca.

Diari ARA - 3/2/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa