Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «wok»

Cerca el terme al Termcat

1 de 7 de 7 termes 

wok m.

Entre les seves especialitats destaquen l'okono, el sushi i els saltejats de *wok* com el tataki.

Teatre BCN - 1/2/2010

wok m.

El comerç xinès lidera les obertures de barri amb bars i cuina en *wok*, perruqueries i estètica.

El Periódico (català) - 2/3/2010

wok adj.

S'hi poden trobar bolets xiitake, una selecció de bolets japonesos, bolets escabetxats amb verduretes, xampinyons amb allada i bolets variats amb salsa *wok*.

Avui - 23/3/2010

wok m.

Almenys 11 dels detinguts són administradors d'empreses, basars, locutoris, restaurants *wok* i fruiteries, que aprofitaven la seva posició per vendre les ofertes de treball.

El Periódico (català) - 11/5/2010

wok m.

L'home feia un any que estava preparant el seu negoci, un *wok* on havia invertit gairebé un milió d'euros i en el qual havia embarcat tota la família.

El Periódico (català) - 13/4/2011

wok m.

I un altre vegetarià de Ciutat Vella, Teresa Carles, ha preparat una amanida d'enciam romà, blat de moro, crostons, cruixent de tofu, formatge parmesà i ametlles i salsa especial Cèsar vegana; pastís de farina de blat de moro amb guisat de microproteïna,

Diari ARA - 10/5/2013

wok m.

Disposa els alls tendres en un *wok* amb unes gotes d'oli i ofega'ls.

Sabor... - 1/3/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa