Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «wonton»

Cerca el terme al Termcat

1 de 5 de 5 termes 

wonton m.

Potser d'aquest últim ve el seu gust pels plats asiàtics, com el *wonton* farcit amb verdures i marisc.

Diari ARA - 29/11/2011

wonton m.

L'hostal tancava sis mesos l'any, i amb el cuc de l'alta cuina ja dins seu, la resta de temporades les passava treballant als fogons de Jean-Luc Figueras, Carles Gaig, Fermí Puig, i també una temporada a la cuina de l'Hotel Grand Hyatt de Pequín. Potser d

Diari ARA - 29/11/2011

wonton m.

“Fer un àpat a base de tapes dóna molta feina; jo recomano fer-les el dia d'abans i combinar-les amb altres plats que es puguin preparar al moment”, subratlla. Les propostes de Dos Palillos són el *wonton* i el sahimi de toro.

Avui - 29/12/2013

wonton m.

El millor aquí és demanar una selecció variada de sis dim sum: dos de fets a la planxa (*wonton* i llom amb ceba xinesa); dos, al vapor (porc i anguila fumada), i dos més, fregits (rotlle vegetal i bunyol de gambes).

Time Out Barcelona - 5/9/2014

wonton m.

El millor aquí és demanar una selecció variada de sis dim sum: dos de fets a la planxa (*wonton* i llom amb ceba xinesa); dos, al vapor (porc i anguila fumada), i dos més, fregits (rotlle vegetal i bunyol de gambes).

Time Out Barcelona - 5/9/2014

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa