Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «xia»

Cerca el terme al Termcat

1 de 5 de 5 termes 

xia m.

Una de les propostes és afegir un superaliment al suc, com germinat de blat, espirulina, açaí, cànem, llinosa o *xia*.

El Periódico (català) - 30/12/2015

xia m.

Una de les propostes és afegir un superaliment al suc, com germinat de blat, espirulina, açaí, cànem, llinosa o *xia*.

El Periódico (català) - 30/12/2015

xia m.

En el festival es podran menjar esmorzars nous, com el púding de *xia* o un 'matcha chai', llavors i fruita seca en formats salats i dolços, arrossos, hamburgueses de cereals o maquis saludables, entre moltes altres especialitats.

Avui - 28/5/2016

xia m.

Un dels menús ideals que ens proposa aquesta cuinera és una beguda refrescant de pinya, menta i *xia*, de primer; gotets de cogombre farcits de gaspatxo de remolatxa, de segon, i, de postres, uns sandvitxos gelats de fruites del bosc.

Diari ARA - 9/8/2016

xia m.

Al seu vídeo més exitós ens ensenya a preparar, únicament abillat amb uns bòxers grisos, un púding de *xia* amb maduixes, gerds, canyella i llet d'ametlles.

Diari ARA - 11/11/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa