Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «xoc de trens»

Cerca el terme al Termcat

1 de 3 de 3 termes 

xoc de trens m.

El discurs de la fraternitat ha vingut per quedar-se. I aixì sobta als que juguen al *xoc de trens*, fins ara molt còmodes amb aquest relat.

Diari ARA - 18/1/2016

xoc de trens m.

A començaments de l'estiu del 2012 em van preguntar en una tertúlia de TV3 quan es produiria l'anunciat *xoc de trens* entre el Govern central i el de la Generalitat.

La Vanguardia - 1/3/2016

xoc de trens m.

Tant a dins com a fora, el referèndum suma més complicitats, i en els pròxims mesos, quan tard o d’hora haurà d’arribar el famós *xoc de trens*, tenir aliats a l’estranger serà vital.

Diari ARA - 2/11/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa