Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «zapatista»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

zapatista adj.

Des de l’aixecament *zapatista* del 1994 ha canviat i tots els mexicans hem de canviar amb ell.

El Periódico (català) - 22/2/2010

zapatista m.

Som els *zapatistes*, els més petits, els que viuen, lluiten i moren a l'últim racó, els que no claudiquen, els que no es venen, els que no es rendeixen.

El Periódico (català) - 3/1/2013

zapatista adj.

A l'escalf d'aquestes mobilitzacions, un grup d'artistes, d'intel·lectuals i d'organitzacions cíviques s'han adreçat al moviment *zapatista* perquè d'afegeixi a la lluita per aturar la involució democràtica que viu el país d'ençà del retorn del PRI al pod

El triangle - 8/2/2013

zapatista m. i f.

O com els *zapatistes*, que són més de 200.000 persones i s’han construït un món que intenta situar-se fora de les relacions monetàries.

Diari ARA - 17/4/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa