Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «zero»

Cerca el terme al Termcat

1 de 11 de 11 termes 

zero adj.

De vegades, aquest narrador que pretén una implicació *zero* en els fets que viu de prop, s'hi veu immers en el drama.

Lletres - 1/2/2010

zero adj.

La Comissió Nacional del Mercat de Valors va autoritzar el 2007 la sortida a Borsa i ara milers de persones han vist com la seva inversió cau a valor *zero*.

El triangle - 15/3/2013

zero adj.

El nou servei d'avís immediat i de cost *zero* per al ciutadà vol fer partícips els veïns de la seguretat i la bona convivència.

La Vanguardia - 18/4/2013

zero adj.

D'altra banda, l'esfondrament de la inversió pública, conseqüència de l'austeritat dogmàtica i una suïcida fília pel dèficit *zero*, encareix els serveis bàsics i foragita capes senceres de població de l'obtenció de rendes públiques compensatòries.

El triangle - 19/4/2013

zero adj.

Segons fonts municipals, lligat a aquest projecte, gràcies a la cessió d'un altre solar a cost *zero*, també es construirà un nou equipament de barri.

La Vanguardia - 3/5/2013

zero adj.

La concepció curricular que ens ofereix és explícitament preconstitucional, és tornar al punt *zero* anterior al primer Estatut i a l'atribució de competències educatives a Catalunya.

El Periódico (català) - 24/6/2013

zero adj.

El posat espacial de l'actriu, donant voltes i flotant en gravetat *zero* mentre juga amb una pilota i llueix cabellera, és motiu del número especial de banyadors i dels 50 anys de la revista.

Diari ARA - 21/2/2014

zero adj.

L'alcaldessa es mostra "decebuda" perquè el govern del PP ha tingut "implicació *zero* i ha deixat la ciutat "òrfena d'Estat" i "abandonada a la seva sort" després de la llevantada del 30 de novembre.

El Punt - 21/4/2015

zero adj.

L'alcaldessa es mostra "decebuda" perquè el govern del PP ha tingut "implicació *zero* i ha deixat la ciutat "òrfena d'Estat" i "abandonada a la seva sort" després de la llevantada del 30 de novembre.

El Punt - 21/4/2015

zero adj.

Afirma que “és important, en el moment *zero* d’una empresa, tenir amplitud de mires per assolir l’objectiu de transferir coneixement de la universitat a la societat”

Universitat Pompeu Fabra - 1/3/2016

zero adj.

El grup promotor de la ILP va instar els partits catalans a no donar suport a un pressupost que no estigui compromès a garantir els desnonaments *zero*.

Avui - 1/6/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa