Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «zombie»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

zombie adj.

El problema de Maragall és que plantejava un model d'autonomia anglosaxó, de gestió empresarial, en què cada director i el seu nucli dur fessin de l'escola una corretja de transmissió de les iniciatives del govern per estúpides que fossin, tot provocant u

Avui - 17/1/2011

zombie adj.

No serà la solució per a una banca espanyola *zombie* plena de crèdits de molt dubtós cobrament procedents del sector immobiliari.

El Periódico (català) - 23/5/2013

zombie m.

La popular parella ha passejat junta per la catifa –en aquest cas negra- que portava a la sala de Leicester Square on es projectarà l'últim film de Pitt, en què interpreta un empleat de l'ONU lluitant per salvar el món de *zombies*.

Diari ARA - 3/6/2013

zombie m.

L'acte, en el qual van participar una vintena de joves que van ballar una coreografia maquillats i vestits com *zombies*, va aplegar centenars d'espectadors, i va aixecar gran expectació.

El Periòdic - 5/10/2013

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa