Llengua - Secciˇ Filol˛gica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «zulo»

Cerca el terme al Termcat

1 de 12 de 12 termes 

zulo m.

Es dirigien a un *zulo*.

El Periˇdico (catalÓ) - 10/1/2010

zulo m.

La GuÓrdia Civil localitza cinc *zulos* d'ETA al PaÝs Basc.

Avui - 25/2/2010

zulo m.

Un cašador troba un *zulo* abandonat d'ETA a Franša.

El Periˇdico (catalÓ) - 12/3/2010

zulo m.

Localitzats a Franša dos *zulos* d'ETA amb explosius, armes i material per a bombes.

El Periˇdico (catalÓ) - 18/4/2010

zulo m.

Els serveis d'informaciˇ antiterrorista de la GuÓrdia Civil feia uns quants mesos que anavenárere la pista d'aquests dos presumptes membres d'ETA i esperen, en les pr˛ximes hores, localitzar algun dels *zulos* amb armaments i explosius.

El Periˇdico (catalÓ) - 13/4/2011

zulo m.

"Amb comunicat o sense la polÝtica antiterrorista seguirÓ donant fruits positius", ha advertit moments desprÚs de felicitaráles forces i els cossos de seguretat espanyols i francesos per la troballa de tres *zulos* amb armament d'ETA a Franša.

El Periˇdico (catalÓ) - 13/7/2011

zulo m.

AixÝ mateix, la Policia ha descobert al domicili del detingut turc un *zulo* buit, onáno s'ha trobat res, per˛ que estÓ sent analitzat perquŔ els gossos policia hi han detectat traces d'explosius.

El Periˇdico (catalÓ) - 3/8/2012

zulo m.

Lanzas va enterrar 2,7 milions dels ERO en un *zulo*.

Diari ARA - 23/3/2013

zulo m.

Sortu proposarÓ segellar els *zulos* per no entregar les armes.

El Periˇdico (catalÓ) - 23/5/2013

zulo m.

L'operaciˇ d'ahir transmet un altre missatge que resultarÓ inquietant per als terroristes: quants *zulos* estan controlats pels cossos policials?

La Vanguardia - 29/5/2015

zulo m.

L'operaciˇ d'ahir transmet un altre missatge que resultarÓ inquietant per als terroristes: quants *zulos* estan controlats pels cossos policials?

La Vanguardia - 29/5/2015

zulo m.

Quedem amb Curro Claret al que ell anomena el seu *zulo*, el seu petit estudi barcelonÝ, on, apilades en caixes de cartrˇ perfectament ordenades, guarda mostres dels seus treballs, des d'un gerro amb 'chapapote' als seus separadors per al carril bici, pas

El Periˇdico (catalÓ) - 22/5/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa