Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «ADN»

Termes de 1 a 3 d'un total de 3

innivar v. tr

...ampliació de la superfície *innivada* a Port Ainé.

ADN - 29/11/2010

innivar v. tr

Actualment, les estacions compten amb un total de 1.369 canons, que permeten *innivar* fins a un 53% dels 300 quilòmetres esquiables que té el país en total.

ADN - 31/1/2012

leit motiv m.

L'alimentació ha estat el *leit motiv* del concurs de manera que els joves han hagut de moure's sobre un terreny de joc en el han superat -amb l'ajut d'un robot autònom de Lego- diverses missions relacionades amb la manipulació d'aliments i com evitar con

ADN - 9/2/2012

Primer Anterior Se

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa