Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat tots els termes de la categoria gramatical «masculí»

Termes de 16651 a 16659 d'un total de 16659

zulo m.

Els serveis d'informació antiterrorista de la Guàrdia Civil feia uns quants mesos que anaven rere la pista d'aquests dos presumptes membres d'ETA i esperen, en les pròximes hores, localitzar algun dels *zulos* amb armaments i explosius.

El Periódico (català) - 13/4/2011

zulo m.

"Amb comunicat o sense la política antiterrorista seguirà donant fruits positius", ha advertit moments després de felicitar les forces i els cossos de seguretat espanyols i francesos per la troballa de tres *zulos* amb armament d'ETA a França.

El Periódico (català) - 13/7/2011

zulo m.

Es dirigien a un *zulo*.

El Periódico (català) - 10/1/2010

zulo m.

Un caçador troba un *zulo* abandonat d'ETA a França.

El Periódico (català) - 12/3/2010

zulo m.

La Guàrdia Civil localitza cinc *zulos* d'ETA al País Basc.

Avui - 25/2/2010

zulo m.

Localitzats a França dos *zulos* d'ETA amb explosius, armes i material per a bombes.

El Periódico (català) - 18/4/2010

zulo m.

Quedem amb Curro Claret al que ell anomena el seu *zulo*, el seu petit estudi barceloní, on, apilades en caixes de cartró perfectament ordenades, guarda mostres dels seus treballs, des d'un gerro amb 'chapapote' als seus separadors per al carril bici, pas

El Periódico (català) - 22/5/2016

zulo m.

L'operació d'ahir transmet un altre missatge que resultarà inquietant per als terroristes: quants *zulos* estan controlats pels cossos policials?

La Vanguardia - 29/5/2015

zulo m.

L'operació d'ahir transmet un altre missatge que resultarà inquietant per als terroristes: quants *zulos* estan controlats pels cossos policials?

La Vanguardia - 29/5/2015

Primer Anterior Se
Primer Anterior
güent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa
<