Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat tots els termes de la categoria gramatical «masculí»

Termes de 16641 a 16650 d'un total de 16659

zika m.

El Ministeri de Sanitat va confirmar ahir el tercer cas de *zika* en una dona embarassada, aquesta vegada a Madrid, que s’afegeix a les dues gestants de Catalunya.

La Vanguardia - 1/3/2016

zika m.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat) ha confirmat l'aparició de dos casos importats de *zika*, una malaltia tropical que provoca malestar general, erupcions cutànies, febre i dolor articular.

El País - 22/1/2016

zombie m.

L'acte, en el qual van participar una vintena de joves que van ballar una coreografia maquillats i vestits com *zombies*, va aplegar centenars d'espectadors, i va aixecar gran expectació.

El Periòdic - 5/10/2013

zombie m.

La popular parella ha passejat junta per la catifa –en aquest cas negra- que portava a la sala de Leicester Square on es projectarà l'últim film de Pitt, en què interpreta un empleat de l'ONU lluitant per salvar el món de *zombies*.

Diari ARA - 3/6/2013

zona 80 m.

La substitució de la *zona 80* per la velocitat variable s'implantarà a partir del mes que ve.

Avui - 1/2/2011

zoroastrisme m.

El conjunt del país ha donat la benvinguda al nou any, el Nowruz, una data heretada del *zoroastrisme* carregada de simbolisme.

Diari ARA - 23/5/2015

zoroastrisme m.

El conjunt del país ha donat la benvinguda al nou any, el Nowruz, una data heretada del *zoroastrisme* carregada de simbolisme.

Diari ARA - 23/5/2015

zulo m.

Lanzas va enterrar 2,7 milions dels ERO en un *zulo*.

Diari ARA - 23/3/2013

zulo m.

Sortu proposarà segellar els *zulos* per no entregar les armes.

El Periódico (català) - 23/5/2013

zulo m.

Així mateix, la Policia ha descobert al domicili del detingut turc un *zulo* buit, on no s'ha trobat res, però que està sent analitzat perquè els gossos policia hi han detectat traces d'explosius.

El Periódico (català) - 3/8/2012

Primer Anterior Se
Primer Anterior Següent Darrer
güent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa
<