Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «ebola»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

ebola m.

Després d'haver deixat que l'*ebola* s'estengués sense fre un mes rere l'altre al llarg del 2014, el 2015 es pot arribar a contenir l'epidèmia aplicant mesures clàssiques de salut pública i amb l'ajuda de nous tractaments i vacunes.

La Vanguardia - 31/12/2014

ebola m.

Finalment, se'ls pregunta si en els darrers 30 dies s'han relacionat amb «una persona malalta i/o susceptible d'haver estat en contacte amb el virus d'*ebola*».

El Periòdic - 5/1/2015

ebola f.

Un andorrà està ingressat al Clínic de Barcelona per possible infecció d’*ebola*.

Fòrum - 28/4/2015

ebola m.

El port de Barcelona va ser l'escenari d'un simulacre d'emergència en resposta a l'arribada d'un vaixell mercant amb polissons a bord sospitosos de tenir l'*ebola*.

La Vanguardia - 29/5/2015

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa