Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «ecotaxa»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

ecotaxa f.

I diu clarament que haurem de trobar un mecanisme per fer repercutir en benefici de la ciutat l'ús que el turisme en fa, i obre la porte a la possibilitat d'establir una *ecotaxa*.

Avui - 1/2/2011

ecotaxa f.

Demana que la recaptació de l'*ecotaxa* es destini a preservar l'ecosistema danyat, no a la indústria turística.

El Periódico (català) - 13/7/2012

ecotaxa f.

Greenpeace proposa que es cobri una *ecotaxa* a hotels de quatre i cinc estrelles, vaixells de creuer i submarinistes que facin mal ús de les costes.

Avui - 13/7/2012

ecotaxa f.

A més, tampoc no pot presumir d'haver fomentat el seu reciclatge, ja que ha acceptat (modestes) *ecotaxes* a la UE però només per als envasos.

La Vanguardia - 14/2/2013

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa