Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «ecoturisme»

Cerca el terme al Termcat

1 de 7 de 7 termes 

ecoturisme m.

L'*ecoturisme* es caracteritza pel fet d'organitzar petits grups de visitants.

El Temps - 22/2/2011

ecoturisme m.

*Ecoturisme* tot visitant els camps de cultiu i descobrir a fons un món misteriós, que només uns pocs coneixen.

Bon dia - 15/1/2013

ecoturisme m.

La creació de filtres biològics, la restauració de les riberes fluvials, la promoció de l'*ecoturisme* o la potenciació de l'educació ambiental i la recerca científica.

EbreDigital - 9/6/2013

ecoturisme m.

Plantejaments com el foment de la gestió forestal sostenible amb una atenció especial a recursos com la biomassa i les pastures, la promoció de la millora de l’eficiència i la diversificació de les fonts d’energia, els avenços en la gestió i l’eficiència

Diari Bondia - 9/1/2015

ecoturisme m.

*Ecoturisme* al Pirineu.

Diari Bondia - 9/4/2015

ecoturisme m.

Amb la voluntat de fomentar l’*ecoturisme* vinculat al projecte, s’organitzaran diferents cursos per a agents turístics i guies locals sobre la situació de l’ós al Pirineu per incorporar-lo en la promoció de la zona.

La Vanguardia - 2/3/2016

ecoturisme m.

L'artista iranianà Ahmad Nadalian es va instal·lar a l'illa per motius de salut i hi ha creat una residència d'artistes i també un projecte per incentivar l'*ecoturisme* entre els veïns del seu museu, al centre d'Ormuz (a dalt, una nena sobre una moto en

Diari ARA - 17/4/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa