Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «EbreDigital»

Termes de 1 a 10 d'un total de 287

acondicionament m.

Per a la seva instal·lació s'ha comptat amb el suport de l'àrea de Serveis de l'Ajuntament de Tortosa, la qual ha realitzat l'*acondicionament* del terreny i l'ha preparat per a la disposició dels nous elements.

EbreDigital - 25/8/2011

afiançar v. pron.

I finalment, després de passar per la masia, Oriol va *afiançar-se* al FC Barcelona, jugant al Barça B i recentment, protagonitzant alguns minuts del conjunt de Pep Guardiola.

EbreDigital - 9/8/2011

after m.

L'*after* al qual sempre han acudit els marxosos ebrencs.

EbreDigital - 19/4/2011

agroambiental adj.

Retard en el pagament dels ajuts *agroambientals* al sector.

EbreDigital - 9/4/2013

agroambiental adj.

Altres propostes que s'han materialitzat, per destacar-ne algunes, són l'aplicació de mesures *agroambientals* als arrossars (amb finançament de la Unió Europea), la restauració de zones humides.

EbreDigital - 9/6/2013

agroambiental adj.

Precisament, l'assecament suposarà que els pagesos deixin de percebre uns 54 euros per hectàrea dels ajuts *agroambientals* per deixar d'inundar els camps durant aquesta tardor, segons ha comunicat Brussel·les.

EbreDigital - 29/10/2013

agroambiental adj.

Ebre el delegat del Govern, Xavier Pallarès ha transmès la demanda del sector perquè tots els arrossaires puguen tancar l'aigua al desembre, en comptes de gener, però al mateix temps poder rebre els ajuts *agroambientals*.

EbreDigital - 15/4/2011

agroambiental adj.

Euros per no complir la mesura *agroambiental* d'inundar els camps.

EbreDigital - 5/11/2013

agroambiental adj.

Segons Vidal, la finalització del compromís de cinc anys de les mesures *agroambientals* de la PAC, prorrogat un any més aquesta campanya, i la renegociació dels nous ajuts no impediria els pagesos continuar rebent els ajuts agroambientals.

EbreDigital - 5/7/2013

agrobotiga f.

El museu té una petita *agrobotiga*, una sala de conferències i exposicions temporals.

EbreDigital - 19/7/2011

Primer Anterior Se
Següent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa