Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «externalitat»

Cerca el terme al Termcat

1 de 3 de 3 termes 

externalitat f.

Doncs perquè estan generant allò que els economistes diuen una *externalitat* negativa (perjudiquen la resta de ciutadans) més gran que els altres.

El Periódico (català) - 12/2/2011

externalitat f.

Són pocs compromisos atesa la situació crítica de molts vectors ambientals, la necessitat urgent d'eradicar la pobresa, la inequitat de gènere, la creixent crisi d'accés als recursos, o les *externalitats* ambientals del model energètic i de consum.

Diari ARA - 23/6/2012

externalitat f.

L'Autoritat Catalana de la Competència reconeix la necessitat de regular el sector, com també considera que l'activitat dels habitatges i allotjaments turístics pot implicar *externalitats* negatives, en referència, per exemple, a les queixes veïnals o a

Diari ARA - 13/4/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa