Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «foie»

Cerca el terme al Termcat

1 de 16 de 16 termes 

foie m.

Entre les seves especialitats destaquen l'amanida generosa del Perigord, els ous trencats al *foie*, l'entrecot amb salsa Café-París, el confit d'ànec saltejat al caramel de vi i la fondue de carn al vi negre.

Teatre BCN - 1/2/2010

foie m.

La crema de *foie* amb cítrics i gingebre.

El Periódico (català) - 26/11/2010

foie m.

Els comensals podran gaudir del plats tan originals comfilet de porc amb salsa de cítrics, brotxetes de pollastre amb maçana i suc de llimona, broqueta de tonyina marinada amb llimona, gamba i tomàquet cherry o *foie* amb cítrics.

EbreDigital - 19/2/2011

foie m.

Posarem en una safata per anar al forn, sobre paper de forn, les carxofes, les farcirem amb la carbassa i, finalment, hi repartirem el *foie*.

La clau - 8/3/2011

foie m.

S'adapta bé a plats d'ostres, garotes de mar vives o gratinades, carxofes, magret d'ànec, *foie*, formatges.

Pànxing Maresme - 8/9/2011

foie m.

Bona cuina de sempre oferta per la Nati: llebre amb llenties, *foie* preparat al seu gust, peus de porc i el plat estrella, cua de bou.

Time Out Barcelona - 30/9/2011

foie m.

Especialitat en productres derivats de l’ànec: com ara el *foie*.

Caprgòs - 6/1/2012

foie m.

Fins i tot tenen un còctel d'inspiració faraònica que inclou una piràmide de *foie*, un tast d'esturió fumat, i carpaccio de magret d'ànec amb poma i panses, entre d'altres delicadeses, per uns 50 euros per persona.

Time Out Barcelona - 2/3/2012

foie m.

A les jornades, així mateix, es podran degustar diferents receptes com carpaccio de peus de porc i ceps, milfulls de *foie*, bolets i ceba caramelitzada o xapadillo d'anguila, entre d'altres, plats en els quals no faltarà, per descomptat, l'oli d'oliva de

Mes Ebre - 15/2/2013

foie m.

També vaig descobrir un home gran com Granell eixugant-se les mans en les tovalles de cotó de les taules després de menjar-se una torrada de *foie*.

Diari ARA - 2/7/2013

foie m.

Tanmateix, va poder gaudir d'una bona truita de bacallà -encara que amb una discutible presentació-, així com d'un deliciós parmentier cremós amb ou escumat, tòfona i *foie* gras que donava lloc a un deliciós plat.

La Vanguardia - 28/2/2014

foie m.

Vam voler arriscar-nos amb el *foie*, encara que a la gent li faci una mica de por a l'estiu, però amb una versió lleugera, explicaven, amb la previsió d'un miler de racions al dia.

El Periódico (català) - 13/6/2014

foie m.

I també he fet coses semblants perquè m'agrada molt el tema de l'art; feia un *foie* Gaudí.

Avui - 3/11/2014

foie m.

Amanida d'espinacs, taronja i *foie*.

Sabor... - 1/3/2016

foie m.

És així com ens tempten amb llepolies per compartir com les cloïsses saltades, les carnoses gambes de Palamós, uns deliciosos calamars a la romana i a l’andalusa amb encenalls de llima o, fins i tot, unes favetes amb *foie*.

La Vanguardia - 22/4/2016

foie m.

A l'espai Ratafiàrium, una carpa de 400 m2 instal·lada a la plaça del Firal, hi ha venda i degustació de productes elaborats per petits productors amb ratafia com coca, xuixos, pa, *foie*, iogurt, melmelada, caramels o infusions.

Diari ARA - 10/11/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa