Observatori de neologia Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ
Heu cercat els termes que comencen per «foodie» Cerca el terme al Termcat 1 de 6 de 6 termes
foodie m. |
Sí, els *foodies*: un moviment urbà que aposta per les viandes de qualitat fetes a l'antiga.
Time Out Barcelona - 18/12/2014
|
foodie m. i f. |
El pas següent per als *foodies* era crear una xarxa social per compartir receptes.
Barcelovers - 1/1/2015
|
foodie adj. |
Sublimar la pell, alliberar el cos de toxines, incrementar la concentració, millorar la digestió o potenciar les defenses de l'organisme són alguns dels objectius que podem aconseguir seguint una de les tendències *foodie* més en auge actualment: els sucs
El Periódico (català) - 14/2/2015
|
foodie m. i f. |
L'embolcall perfecte per a una oferta de menjar i begudes no apta per a *foodies* impressionables.
Time Out Barcelona - 27/3/2015
|
foodie adj. |
Pel que fa als menús, el restaurant ofereix un menú de migdia a 29,50 €, bona opció per descobrir la seva cuina, i per als més *foodies*, dos menús degustació: el petit àpat gastronòmic (49,50 €) i les millors creacions (75 €).
Time Out Barcelona - 2/4/2015
|
foodie m. i f. |
Encara que el boom del *foodie* —terme en anglès per als aficionats a la gastronomia— és internacional, el cuiner creu que Barcelona concentra amants de la bona taula, als quals els encanta el menjar pel seu consum i preparació, més que com a acte social.
El País - 13/4/2016
|
|