Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «Barcelovers»

Termes de 1 a 10 d'un total de 66

3D adj.

El tercer eix, "Internet of Things", gira al voltant dels objectes: els wearables, les tecnologies d'impressió *3D* o la domòtica són només alguns exemples del que pot suposar internet quan faci el salt del món digital al món real.

Barcelovers - 1/1/2015

4D adj.

Però vols veure la seva obra de manera interactiva gràcies a la tecnologia *4D*?

Barcelovers - 1/1/2015

aerolínia f.

Del 23 al 26 de setembre de 2017, Fira de Barcelona acollirà el congrés World Routes, la trobada aeronàutica més important del món, on acudeixen els directius que decideixen on volaran les *aerolínies*.

Barcelovers - 1/1/2015

al dente loc.

Si voleu saber com cuinen els macarrons els catalans -amb el suc que s'obté de rostir la carn i mai *al dente*-, aquí fan els millors.

Barcelovers - 1/1/2015

app f.

Al portal web Apps4Bcn s'hi recullen *apps* centrades en la millora de serveis i prestacions de la ciutat, és a dir, les millors aplicacions per viure i gaudir de Barcelona.

Barcelovers - 1/1/2015

après sky m.

La comoditat dels accessos, la diversitat de possibilitats en funció del nivell, la variada oferta d'estacions i la gran quantitat de serveis associats a l'*après sky*, han consolidat aquesta modalitat d'activitat a la neu com la més practicada.

Barcelovers - 1/1/2015

big data m.

Al centre R+D de la companyia a Barcelona -una seu que, amb una plantilla de més de 200 persones, lidera la innovació de l'empresa a nivell mundial- s'hi desenvolupen projectes de *big data*, Internet of Things i innovació oberta.

Barcelovers - 1/1/2015

biomecànic biomecànica m. i f.

Xavier Balius. *Biomecànic*.

Barcelovers - 1/1/2015

bitcoin m.

És per això que també hi ha un LabCafè obert al públic amb una impressió 3D, una gravadora i talladora làser, una dispensadora de *bitcoins* i la seu d'una cooperativa de consum col·laborativa.

Barcelovers - 1/1/2015

business friendly adj.

La creació d'aquest espai, impulsat des de l'Ajuntament, respon a la voluntat de Barcelona de consolidar-se com una ciutat *business friendly* capaç de donar resposta de forma àgil i senzilla a les necessitats dels emprenedors i les empreses.

Barcelovers - 1/1/2015

Primer Anterior Se
Següent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa