Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat tots els termes de la categoria gramatical «locució»

Termes de 1 a 10 d'un total de 648

a capella loc.

I abans de marxar, a més, Chiyo ens va regalar una interpretació *a capella* exquisida del Cant dels Ocells des de dintre del templet de Linné.

Celobert - 1/12/2015

a capella loc.

La jove promesa Núria Graham i Earth Angels, un divertidíssim grup barceloní que interpreta joies del doo wop *a capella*.

El 9 - 25/1/2013

a capella loc.

O sí, per dues noves tradicions del camp del Barça, que sembla que han vingut per quedar-se: cantar l'himne del Barça *a capella* (cosa que vam veure que li agradava molt a Pep Guardiola) i formar la sardana mecànica al mig del camp.

Diari ARA - 30/5/2011

a cappella loc.

La proposta funciona igualment en directe, barrejant ritmes pregravats, cajón i percussió batà, teclats i veus, per acostar-se tant a l'electrònica downtempo i el dubstep com al virtuosisme vocal d'acabats soul i pop, sense renunciar als cants de crida i

La Vanguardia - 29/5/2015

a cappella loc.

Un cos sense vida apareix en l'últim espectacle teatral de Martha Rodgers, de manera que el seu fill, l'escriptor Castle (Nathan Fillion, a la foto), i la inspectora de policia Beckett es veuen obligats a investigar en el peculiar, sorprenent i competitiu

El Periódico (català) - 1/3/2016

a cappella loc.

La flauta màgica-Variacions Dei Furbi són el títol i el subtítol d'una adaptació molt lliure del clàssic de Mozart produïda per la companyia Dei Furbi, interpretada únicament per un conjunt de veus *a cappella* i amb grans dosis d'humor.

El Periódico (català) - 24/6/2013

a cappella loc.

“Per això em vaig fer jotero, per poder-me queixar”, va cantar Artur Gaya, ja caracteritzat com a Quico el Célio, en la ronda de cants de treballs que va encetar l’espectacle, en què cada un dels cantautors convidats va recitar una estrofa *a cappella*.

Diari ARA - 23/1/2016

a cappella loc.

El soroll dels helicòpters de la policia va quedar eclipsat al principi amb la interpretació *a cappella* de l'himne brasiler i dels càntics dedicats a Neymar.

El Periódico (català) - 1/7/2013

a cappella loc.

Fins a l'eclèctica música d'Asufre, que incloïa des del Che farò senza Euridice fins a Don Diablo, interpretat *a cappella* en arranjament a quatre veus.

Butxaca - 1/3/2013

a cappella loc.

Quan veus els vídeos d’aquest cor universitari anglès, el que menys t’esperes és que comencin a interpretar *a cappella* èxits de Lady Gaga, Christina Aguilera o Shakira…

Fòrum - 28/4/2015

Primer Anterior Se
Següent Darrer
güent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa
<