Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «gauche divine»

Cerca el terme al Termcat

1 de 6 de 6 termes 

gauche divine f.

A la política catalana, però, que de fet era una manera de defensar els interessos corporatius de gent vinculada al món dels arquitectes, dels dissenyadors, dels intel·lectuals i de la burgesia guais de la *gauche divine*.

Avui - 5/4/2010

gauche divine f.

Els seus retrats de la denominada *gauche divine* de Barcelona van fer cèlebre l'artista tant com les seves imatges de les misèries del Somorrostro.

El Periódico (català) - 13/8/2013

gauche divine f.

Va immortalitzar la *gauche divine* barcelonina i el 2010 va cedir les seves fotografies al MNAC.

Diari ARA - 13/8/2013

gauche divine f.

Li explico també que el lloc on ens trobem havia estat molt freqüentat per l'anomenada *gauche divine* que somiava en París i Carnaby Street: Teresa Gimpera, Serena Vergano, Terenci Moix, directors de l'Escola de Barcelona.

Avui - 3/4/2014

gauche divine f.

I li agrada utilitzar el terme *gauche divine* per referir-se a l'esquerra, del PSPV-PSOE i Esquerra Unida, que es va distanciar de les Falles en els anys vuitanta i noranta del segle passat.

La Vanguardia - 18/3/2016

gauche divine f.

...seductor de tota la pijería gai de la *gauche divine*, que ell va descriure a la seva manera brillant i sarcàstica.

La Vanguardia - 21/5/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa