Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «hardware»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

hardware m.

També tindrà un altell on s'ubicaran serveis associats a la creació multimèdia, com l'edició de vídeo i els tallers de software i *hardware*.

Avui - 24/5/2010

hardware m.

La gestió del software i *hardware* d'aquest nou suport comunicatiu implantat en els quatre centres correspon a l'empresa Odyssi.

Claror - 31/5/2011

hardware m.

Els desenvolupadors tindran accés al *hardware*, a la càmera i a totes les aplicacions i les de dispositius mòbils.

La Vanguardia - 29/1/2013

hardware m.

[...] va aconseguir hackejar el control remot de la consola Nintendo Wii, amb un *hardware* que costa menys de 50 euros i un software que ell mateix va desenvolupar [...].

La Vanguardia - 28/5/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa