Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «hashtag»

Cerca el terme al Termcat

1 de 49 de 49 termes 

hashtag m.

Un dels *hashtags* de la jornada serà ?28N.

Diari ARA - 28/11/2010

hashtag m.

Des d'Estrella Damm destaquen que han creat el *hashtag* –tema de conversa a Twitter– #quetenim, per què el públic pugui compartir les seves impressions sobre l'anunci.

Avui - 1/2/2011

hashtag m.

Ple que fa als candidats, els dos comptes de Twitter que promouen cadascuna de les opcions han anat retransmetent en directe i a través del mateix *hashtag* l'evolució del debat.

Diari ARA - 23/3/2011

hashtag m.

A més de #chacon i #rubalcaba, també han estat molt emprats els *hashtags* oficials que ha promogut el partit socialista, #graciaszp i #cfpsoe, el primer per agrair l'obra de govern del president i el segon per a les informacions del comitè federal.

Diari ARA - 3/4/2011

hashtag m.

Proposen el *hashtag* #bcn22m per seguir el programa, i els resultats, a Twitter.

Diari ARA - 23/5/2011

hashtag m.

Ha arribat a tenir més fama que la protesta real i el *hashtag* #acampadapedralbes ha desbancat l'etiqueta oficial de la concentració.

Avui - 23/5/2011

hashtag m.

Sota el *hashtag* #oppolicia, diversos internautes han ironitzat sobre l'atac, que s'ha produït en resposta a la detenció de tres persones divendres pertanyents a la cúpula d'Anonymous, segons la Policia Nacional.

El Periódico (català) - 13/6/2011

hashtag m.

Els lectors poden utilitzar l'etiqueta *hashtag* de Twitter #eppuig per participar en la narració.

El Periódico (català) - 23/6/2011

hashtag m.

[...] i van crear el *hashtag* #chaconvalenta.

Diari ARA - 19/11/2011

hashtag m.

L'onada de fred ha arribat a Twitter en forma de *hashtag*.

Diari ARA - 31/1/2012

hashtag m.

Durant l'hora i mitja que dura l'espai, els tuitaires van comentar la jugada a bon ritme sota el *hashtag* #tróspidos, un terme que l'usuari @hematocritico ha posat en circulació i significa (més o menys) kitsch.

Diari ARA - 19/3/2012

hashtag m.

A partir d'avui i fins dimecres a les 21 h podeu proposar candidats a través de comentaris a la web, al Facebook de l'ARA i també via Twitter amb el *hashtag* #versionsencatala.

Diari ARA - 3/4/2012

hashtag m.

Qui hi vulgui participar, cal que entri a www.elfinalperfecte.cat i enviï la proposta per Twitter amb el *hashtag* #elfinalperfecte.

Diari ARA - 13/4/2012

hashtag m.

L'Ara Social permet, a més, filtrar els continguts per seccions i descobrir quins són els temes del moment o *hashtags*.

Diari ARA - 3/5/2012

hashtag m.

Pirela, conegut per dedicar-se a carregar contra l'oposició, va convidar els teleespectadors a comentar el complot a Twitter utilitzant el *hashtag* #oposiciongolpista.

Diari ARA - 13/5/2012

hashtag m.

Els últims dies, ha compartit diverses frases èpiques des de la mateixa xarxa social, sota el *hashtag* #VeAporTusSueños.

El Periódico (català) - 23/5/2012

hashtag m.

Igual que Twitter, Instagram té *hashtags* o etiquetes que permeten als usuaris crear grups temàtics i veure quines fotografies han compartit els altres.

El Periódico (català) - 23/6/2012

hashtag m.

En segona posició d'aquesta xarxa social s'ha situat també el *hashtag* #DiputadosDelPPAplaudiendo, on els usuaris de la xarxa social expressen la seva indignació per l'actitud dels diputats populars davant les mesures de retallada.

El Periódico (català) - 13/7/2012

hashtag m.

El *hashtag* s'ha convertit en tendència mundial.

Diari ARA - 3/8/2012

hashtag m.

El *hashtag* que s'impulsarà des de Nicaragua resumeix bé la personificació de la seva ofensiva de desgast.

Diari ARA - 13/10/2012

hashtag m.

S'ha de fer un *hashtag* propi de l'acte de Syryza?

El Periódico (català) - 23/11/2012

hashtag m.

La campanya anirà acompanyada d'una intensa mobilització a les xarxes socials, amb el *hashtag* #salvar400e.

El Periódico (català) - 3/1/2013

hashtag m.

Twitter, amb el *hashtag* #sospollets, ha capitanejat l’últim adéu a la casa dels pollets.

El Periódico (català) - 21/1/2013

hashtag m.

Els *hashtags* #Yovoy 23F i #23F van figurar tot el divendres entre les tendències de la jornada de Twitter.

El Periódico (català) - 23/2/2013

hashtag m.

L’#IbarraDesgarra va ser un dels *hashtags* ocurrents que van triomfar a la xarxa el dia en què l’ínclit amic dels catalans va escopir el seu enèsim simplisme insolent.

La Vanguardia - 9/3/2013

hashtag m.

En els indicadors d'espai lliure de fum, uns adhesius hi afegeixen, a sota: i de xoriços, papers fotocopiats amb manifestos, *hashtags* i comptes de Twitter de to activista, pancartes de suport d'assemblees veïnals i d'altres hospitals, recordatoris de la

El triangle - 15/3/2013

hashtag m.

El publicista ha llançat una etiqueta per animar a les baixes, #bajadeebay, i el *hashtag* #eBay s'ha convertit en un dels trending topics de la tarda.

El Periódico (català) - 23/4/2013

hashtag m.

El reportatge, amb el *hashtag* #SedDeJusticia s'ha convertit ràpidament en trending topic de la nit a Twitter amb Belloch, perquè ha estat la intervenció d'aquest veterà socialista la que ha generat més comentaris.

El Periódico (català) - 13/5/2013

hashtag m.

Per crear un *hashtag*, l'internauta ha de precedir del símbol coixinet (#) aquella paraula o conjunt de paraules que vulgui etiquetar i automàticament es posaran en relació amb la resta d'etiquetes d'aquest mateix tipus que circulin per la xarxa social.

Diari ARA - 13/6/2013

hashtag m.

La proposta ha triomfat al taulers de Twitter i Instagram, a través del *hashtag* #SímbolBCN, on els usuaris han penjat fotografies immortalitzant els racons més especials de la ciutat.

El Periódico (català) - 3/7/2013

hashtag m.

L'exfutbolista argentí ha rebut ja la benvinguda d'alguns dels seus seguidors a les xarxes socials, a través del *hashtag* #ElTataYaEsCule, però també ha estat subjecte de comentaris i bromes a Internet.

El Periódico (català) - 23/7/2013

hashtag m.

La xarxa ha firmat un acord amb diverses cadenes, com CNN i NBC, i algunes plataformes de notícies com Buzzfeed o Slate, perquè accedeixin a les estadístiques de converses dels usuaris amb l'objectiu de detectar històries a través de paraules clau o etiqu

El Periódico (català) - 13/9/2013

hashtag m.

Investigadors de l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos de les Balears creen un mapa on es veu la geolocalització del *hashtag* #viacatalana.

Diari ARA - 13/9/2013

hashtag m.

La campanya té l'origen en la pàgina CatalanWeb, on amb el *hashtag* #IndyXMarti, Kim Aulet (@elsomatent) ha iniciat el seu suport públic a Martí, al·legant que sempre s'ha mostrat sense embuts partidari del dret a decidir, i perquè considera que és l'únic que pot causar una sacsejada de l'statu quo socialista.

El Periódico (català) - 13/3/2014

hashtag m.

Una guerra de *hashtags* ha fet tornar la gent al carrer.

El Periódico (català) - 23/3/2014

hashtag m.

Els lectors que ho vulguin ens podran enviar comentaris i valoracions del partit a través de Twitter amb el *hashtag* #ARABarça, alguns dels quals seran recollits i destacats en el Minut a minut.

Diari ARA - 23/3/2014

hashtag m.

Les xarxes socials també van actuar d'eines de difusió mitjançant Facebook, Twitter, Instagram i Pinterest, a través dels *hashtags* #estimaelteumercat i #LYLM2014.

Línia Les Corts - 11/6/2014

hashtag m.

Ensenya'ns les teves fotos de la Mercè a Instagram amb el *hashtag* #EPMomentsMercèmajor de Barcelona.

El Periódico (català) - 23/9/2014

hashtag m.

Sota el *hashtag* #cook d'Instagram, per exemple, s'hi apleguen multitud d'imatges d'àpats suculents acabats de cuinar, fets amb diferents ingredents i de diferents parts del món, però amb un punt en comú: tots estan a punt de ser endrapats.

Barcelovers - 1/1/2015

hashtag m.

Amb *hashtags* que deien “Sense igualtat no hi ha democràcia” i “Sense dones no hi ha igualtat”, escrits primer en grec i a continuació en la llengua pròpia de cada usuari, milers de tuits a tot Europa han inundat les xarxes socials des que Tsipras va anu

Diari ARA - 29/1/2015

hashtag m.

Això sí, mentrestant tots a Twitter i anar fotent *hashtags*.

Diari ARA - 1/3/2015

hashtag m.

Sota l'*hashtag* #selfiesextremas, els usuaris poden enviar les seves impactants captures i, d'aquesta manera, aconseguir centenars de seguidors i retuits.

El Periódico (català) - 3/3/2015

hashtag m.

[...] fan campanya a favor de la continuïtat de la sèrie mitjançant el *hashtag* #TVErenuevaMDT.

Diari ARA - 23/5/2015

hashtag m.

Desafieu la redacció via Twitter amb el *hashtag* #reptetimeout.

Time Out Barcelona - 2/10/2015

hashtag m.

Jo no faig concursos, poso pocs *hashtags* i no regalo res a bloggers.

Diari ARA - 3/1/2016

hashtag m.

Un enrenou que es va fer viral després del comentari "rebrem de valent" que va fer la presentadora de l'informatiu Sandra Golpe i que immediatament va convertir el *hashtag* #Nosvanadarperobien en 'trending topic' a Twitter.

El Periódico (català) - 23/1/2016

hashtag m.

La xarxa està inundada de vídeos anti-Trump patrocinats per republicans i el *hashtag* #NeverTrump repeteix com a trending topic.

La Vanguardia - 3/3/2016

hashtag m.

El PP havia preparat també un *hashtag*, una etiqueta especial per a les xarxes socials, i una campanya a Twitter amb aquest mateix missatge, que va ser molt repetida i enaltida pels seus càrrecs al partit, que necessitaven ànims després de 70 dies de sup

El País - 3/3/2016

hashtag m.

Un disc, doncs, on cada cançó podria rematar-se amb dos *hashtags*: #Blacklivesmatter i #blackmusictoo.

Diari ARA - 23/12/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa