Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «heavy»

Cerca el terme al Termcat

1 de 15 de 15 termes 

heavy adj.

Bigoti TV de l'APM va ser un boom molt *heavy*.

Teatre BCN - 1/2/2010

heavy m.

Capaços de transformar el *heavy* més urbanita en un fanàtic de la muntanya.

El Periódico (català) - 3/3/2011

heavy m.

Guano Apes no són ni carn ni peix i aquesta ambigüitat no els porta a lliscar, sense pena ni glòria, del lirisme introspectiu i alhora grandiloqüent de When the ships arrive a l’èpica entre *heavy* i punk-funk de Staring at the sun, passant sense solució

La Vanguardia - 26/1/2012

heavy m.

Gil explica que han començat amb el *heavy* perquè ens agrada molt i intentaran que aquest estil sigui l'únic fix de cada any.

El 9 nou - 27/1/2012

heavy adj.

Diu que també li agrada la música de Mozart i la clàssica en general i que, per contra, no li agrada la música *heavy* ni l’estrident.

La Vanguardia - 22/1/2013

heavy adj.

"Home, jo no sé si es mereix un aplaudiment, em sembla una mica *heavy* la història, a mi no em sembla gaire correcte".

Diari ARA - 9/11/2015

heavy adj.

Mentre Bisbal optava per les americanes estretes i coloristes que ja són marca de la casa, Bustamante lluïa els seus looks en tendència (segurament assessorat per Paula Echevarría) i tots dos compartien pla amb les gorres d'Alejandro Parreño i Juan Camus,

Avui - 5/11/2016

heavy metal m.

Un garatge i el Circuit de Catalunya de Montmeló van proporcionar l'atrezzo de Reprise Vol. 2, amb l'artista visual Jaume Parera, una banda de *heavy metal* i un grup de street dance.

Teatre BCN - 1/2/2010

heavy metal adj.

De territori hipster a enclavament *heavy metal* en tot just una setmana.

Avui - 3/6/2013

heavy metal m.

Les seves influències? Clàssica, barroc, contemporània, jaz... i alguns aspectes de la música popular, fóra del *heavy metal* o el cante jondo, en què no entro.

La Vanguardia - 19/2/2014

heavy metal m.

Resulta ser que "Heavy metal drummer", himne quasi techno-pop nostàlgic inspirat en els bateries de *heavy metal* inclòs al Yankee Hotel Foxtrot (2002) dels nord-americans.

Time Out Barcelona - 29/1/2015

heavy metal m.

De la unió de Quim Mandado amb l'Orquestra de Cambra de l'Empordà i un grup de *heavy metal* ha sortit 'La Simfonia de les pedres i el vent', un espectacle únic i ple d'emocions on es fa un repàs als himnes més congeuts de Sangtraït.

Diari ARA - 2/11/2016

heavy nopal m.

I fins i tot, musicalment parlant, és un cert fanatisme nopaler el que porta molta gent als espectacles de la cantant Astrid Hadad, reina del *heavy nopal*, o a recuperar els disc de Rockdrigo, el cantautor profeta del nopal que va morir al terratrèmol de

El Periódico (català) - 21/5/2010

heavy-metal m.

No us deixeu emportar per les primeres impressions: ni fan *heavy-metal* ni el seu últim àlbum "Kaputt", té a veure amb algun comiat o amb una decadència.

GO! - 1/6/2011

heavy-pop m.

Els barcelonins Las Ruinas practiquen el *heavy-pop* mentre que els pamplonesos El Columpio Asesino aposten pel punk, l'electrònica i el rock progressiu barrejat amb un estil molt personal.

Time Out Barcelona - 2/3/2012

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa