Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «GO!»

Termes de 1 a 10 d'un total de 54

bailaor m.

L'espectacle ha significat una revolució del concepte clàssic del flamenc ja que la idea fonamental de l'obra ha estat deixar sol al *bailaor* sobre l'escenari.

GO! - 1/6/2011

bossa nova f.

També la dama de la *bossa nova*, Leny Andrade, el guitarrista de country rock Albert Lee amb The Hogan's Heores i Lila Downs.

GO! - 1/6/2011

breakdance m.

En total, 13 hores de diversió que, a banda de la música, també engloba competicions, grafits, *breakdance*, tallers, conferències, exposicions, disseny gràfic i audiovisuals.

GO! - 1/6/2011

caixet m.

El que fixa aquest sou és el *caixet*, un valor fictici que funciona com a element segregador dins de la professió.

GO! - 1/6/2011

capo m.

Com que la persona de l'intercanvi no arriba, el *capo* aprofita per explicar el seu desencís amb el teatre.

GO! - 1/6/2011

cartell m.

Antònia Font, Public Enemy, Jack Johnson, Madness, Calle 13, Obrint Pas, Deus, Iron and Wine, Pau Vallvé o Delafé y las Flores Azules integren l'ampli i variat *cartell* del vuitè Festival Cruïlla.

GO! - 1/6/2011

celebrity f.

Tercer llibre de l'autora El diablo viste de Prada, que coneix el món de les *celebrities* després de treballar a Vogue i Departures.

GO! - 1/6/2011

cool adj.

Gaudeix tant de dia com de nit del local més *cool* o amb més glamur de la ciutat comtal, el nou bar de l'hotel, The Ground Bar.

GO! - 1/6/2011

country m.

Darrere de The Mighty Fools s'amaga el reusenc Miquel Vilella, cantautor folk influït per l'americana, les arrels del *country* i l'estil proper a l'indie pop de grups i artistes com Fleet Foxes.

GO! - 1/6/2011

country rock m.

També la dama de la bossa nova, Leny Andrade, el guitarrista de *country rock* Albert Lee amb The Hogan's Heores i Lila Downs.

GO! - 1/6/2011

Primer Anterior Se
Següent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa