Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «hemidelta»

Cerca el terme al Termcat

1 de 8 de 8 termes 

hemidelta m.

El Govern demanarà a la Unió Europea que permeta avançar en un mes el període d'assecament dels arrossars dels dos *hemideltes* del Delta de l'Ebre per continuar lluitant contra la plaga del caragol maçana i abaratir costos de producció.

EbreDigital - 15/4/2011

hemidelta m.

Durant aquest període, a més, la intenció d'Agricultura és anar més enllà amb els tractaments i, d'acord amb els regants i cooperatives, inundar, durant un mínim d'un mes, el màxim nombre possible de finques de l'*hemidelta* esquerre amb aigua salada del

EbreDigital - 29/10/2011

hemidelta m.

En aquests moments, el Departament té posada la seva confiança en l'assecament dels arrossars de l'*hemidelta* esquerre per poder eliminar bona part dels exemplars existents al camp.

EbreDigital - 29/11/2011

hemidelta m.

Arròs que hi ha repartides entre els dos *hemideltes* han produït més de 126.179 tones d'arròs closca, una collita lleugerament superior a la del 2011.

EbreDigital - 19/1/2013

hemidelta m.

La inundació, sosté, no suposaria modificacions de gran envergadura a la xarxa hidràulica de l'*hemidelta* esquerre contràriament al projecte que estudia, per la seva banda, la Comunitat de Regants de l'Esquerra, que preveu una inversió de 4 milions d'eur

EbreDigital - 5/7/2013

hemidelta m.

Detecten focus puntuals de caragol poma a l'*hemidelta* dret. Malgrat tot, des del departament d'Agricultura i la Comunitat de Regants asseguren que es tracta de focus molt puntuals i que ja s'estan duent a terme les accions necessàries per eradicar-los.

EbreDigital - 25/7/2013

hemidelta m.

Sant Jaume d'Enveja busca l'ajuda dels agricultors per evitar que el cargol poma envaeixi l'*hemidelta* dret.

EbreDigital - 25/9/2013

hemidelta m.

En aquest sentit, la marca és la representació de la lletra A, la inicial del topònim, on s'integra el perfil del Delta de l'Ebre remarcant especialment l'*hemidelta* dret, és a dir, la situació geogràfica de la ciutat d'Amposta dins el Delta, i del que l

EbreDigital - 19/3/2015

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa