Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «impro»

Cerca el terme al Termcat

1 de 5 de 5 termes 

impro f.

El millor: la constàcia, que sempre estiguem en evulució, que fa 8 anys que toquem i encara ens sorprenem, que toquem en relació a l'estat d'ànim, que els de l'*impro* diguin que no fem impro i els de jazz diguin que no fem free jazz.

Diari ARA - 21/3/2014

impro f.

Li ha costat trobar la veu pròpia, que ha agafat la forma del que ell anomena *impros*: creacions musicals per a guitarra i veu, sense lletra; purs xuts d’emoció que són el fruit de tota una vida de treball personal.

Diari ARA - 3/1/2016

impropriam influentiam f.

Segons aquestes filtracions impossibles de confirmar, els autors de l'informe consideren, i així ho han dit al Papa, que es tracta de persones subjectes a una *impropriam influentiam* (xantatjables).

El Periódico (català) - 23/2/2013

improvització f.

Divendres 29 novembre a Toluges, el trio Chemirani i Guillaume Lopez presentaran un viatge poètic i ritmat amb cants tradicionals i *improvitzacions*.

El Punt Perpinyà - 29/11/2013

improvitzat -ada adj.

L'exèrcit ha pres posicions de nou i separa els dos bàndols, però segueixen havent-hi incursions per part dels partidaris de Mubàrak a través de les barricades *improvitzades*, segons les difusions del canal qatarià Al-Jazira.

Diari ARA - 3/2/2011

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa