Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «jet-set»

Cerca el terme al Termcat

1 de 3 de 3 termes 

jet-set f.

Fa tres anys va obrir botiga pròpia a Anglaterra i aquest hivern ha presentat la primera col·lecció de RockOptika, amb un intens regust dels 70 i 80, inspirada en la *jet-set* i produïda a Oyonnax, una de les meques de l’òptica.

Time Out Barcelona - 2/2/2012

jet-set f.

Les seves modernes botigues i la llegendària vida nocturna de Miami la converteixen en un imant per a la *jet-set*, però no cal que siguis famós per gaudir de les seves platges i del sol.

EF Education First - 1/9/2014

jet-set f.

«Sé que a la gent li serà difícil de creure, però sóc un unificador», va dir des del seu luxós balneari de Palm Beach, la meca de la *jet-set* a Florida.

El Periódico (català) - 3/3/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa