Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «joguina trencada»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

joguina trencada f.

El melodrama clàssic de tota la vida (un home, dues dones i una elecció) pren una nova dimensió en mans d'un director de gènere negre com James Gray, que posa en escena de forma extraordinària la història d'un pobre desgraciat, una *joguina trencada* que

Diari ARA - 27/12/2010

joguina trencada f.

La Generalitat, ara mateix, no és més que una *joguina trencada* en mans d’un Montoro que, amb el seu somriure burleta, fa i desfà pagaments com vol.

Diari ARA - 9/11/2013

joguina trencada f.

I des d'aquell moment caminem acompanyats per la indústria de qui la fa més grossa, com si ens guiés el crit d'una *joguina trencada*.

El País - 17/1/2015

joguina trencada f.

I d’aquesta manera, sense perdre mai la compostura, la nena Disney que s’hauria pogut convertir en una *joguina trencada* és propietària del compte d’Instagram més desitjat per les marques, on hi ha la foto amb més 'likes' de la història.

Diari ARA - 2/10/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa