Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «kata»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

kata m.

A nivell de programació es mantindran els dos dies de competició, en *kata* individual i d'equips i en kumite individual.

El Periòdic - 25/4/2013

kata m.

I els bronzes de l'aleví David Rodriguez, dels infantils Jordi Hernández, Anabel González i Melania Hernández i l'equip de *kata* mixt format per aquests tres lluitadors, i de la juvenil Cèlia Echarte.

El Periòdic - 25/6/2013

katana f.

Quan no és el decorat sonor el que canvia constantment (amb produccions apocalíptiques, guitarres eixordadores, ganxos addictius, ambients asfixiants i tocs pseudoflamencs), ón ells qui alteren la velocitat de la dicció, trenant i tallant mots com Globetrotters amb *katana*; sobretot Killer Mike.

Time Out Barcelona - 18/12/2014

katarià -ana adj.

En un altre dels fragments difosos per la televisió *katariana*, Bin Laden amenaça els francesos a l'assegurar: "Aquesta postura us costarà molt cara, tant a ell (el president Nicolas Sarkozy) com a vosaltres, tant dins com fora de França".

El Periódico (català) - 22/1/2011

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa